Nieuwsmaart  2008: de 'Herkomst naam' pagina is uitgebreidoktober 2007: Miek Olsthoorn - van Rest, auteur van het boek "Mijn hemel op aarde", zoekt contact.
Zowel de Olsthoorn kant als de van Rest kant blijkt familie te zijn (Schiedamse tak).januari 2007: Karin Westerduin zoekt contact via de site 

de gelijkenis met b.v. Els Jdr. is opvallend 
5 generaties terug delen ze hun voorvaderOvername Schildersbedrijf Van Rest te Monster
Binnen het sinds 158 jaar van vader op zoon overgegane schildersbedrijf Van Rest te Monster, waren er geen mogelijkheden tot opvolging binnen de eigen onderneming. Om de continuïteit te waarborgen en ook nog uitbreiding van de werkzaamheden te kunnen realiseren, is gezocht naar een samenwerkingsverband. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een overname door de VHTO Groep te Rotterdam.

augustus 2002: Jos Schlaman vindt deze website en schrijft een mail. Zijn familie komt net als onze familie Slaman uit Freren, Duitsland!.


september 2001: Willy van Swers - van Rest uit Australië schrijft een brief. Een reactie blijft helaas onbeantwoord.


januari 2001: De eerste e-mails en kaarten naar aanleiding van de kerst-mailing komen binnen. De stamboom groeit met name in de breedte en wordt uitgebreid met de families uit Loosduinen, Naaldwijk, Schiedam, Den Haag, Oudenbosch.


december 2000: Er gaat een mailing de deur uit naar 62 mij nog onbekende van Resten in den lande.


31 december 1999: Een geïllustreerd stamboomboek over de families van Rest, Goeijenbier, Slaman en Barendse, ter afsluiting van het millennium, ziet het licht.


mei 1999: Gerard Barendse heeft via deze web-site onze familie opgespoord, en beschikt over een schat aan informatie over de familie Barendse.


januari 1999: De Indische tak van de van Resten heeft de Westlandse tak opgespoord.
Willem van Rest, geboren te Surabaja, maar weer woonachtig in Nederland, heeft contact gezocht.
Beide takken van de familie stammen van Frans van Rest (1769) te Schipluiden (Vlaardingse kade 13).


december 1998: Start van deze Web-site.